Quantcast
Channel: Economie
Viewing all 1443 articles
Browse latest View live

Doi fermieri bistriţeni vor achiziţiona 160 scrofiţe din rase hibride, cu sprijin guvernamental

$
0
0

Doi fermieri bistriţeni vor achiziţiona 160 scrofiţe din rase hibride, cu sprijin guvernamental

Doi fermieri din judeţul Bistriţa-Năsăud vor beneficia de ajutor de minimis pentru achiziţionarea de animale de reproducţie din rase pure şi/sau hibride din specia porcine.

         „În baza Hotărârii de Givern 852/2016, avem doi beneficiari eligibili, care vor achiziţiona 160 scrofiţe din rase hibride, cuantumul total al ajutorului de minimis fiind de 96.000 lei. Fiecare va cumpăra câte 80 de capete, primind 48.000 lei”, ne-a declarat ing. Ioan Nuţu Tabără, directorul executiv al Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud.

Beneficiari ai schemei de ajutor de minimis sunt persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, dar şi persoane juridice, care deţin exploataţii de porcine înregistrate/autorizate sanitar-veterinar. Valoarea sprijinului financiar este de maximum 3.000 lei/cap vieruş din rasă pură şi/sau hibrid, maximum 1100 lei/cap scrofiţă din rasă pură şi maximum 600 lei/cap scrofiţă hibridă. Valoarea totală care se acordă nu poate depăşi suma de 15.000 pe durata a trei exerciţii financiare.

         La nivel naţional este disponibilă suma de 13,5 milioane lei, asigurată de la bugetul de stat. Ajutoarele de minimis urmează să fie plătite începând cu a diua jumătate a lunii decembrie.


Aquabis are de recuperat de la clienţi datorii de aproape 6 milioane lei

$
0
0

Aquabis are de recuperat de la clienţi datorii de aproape 6 milioane lei

Compania Aquabis a dat publicităţii cuantumul debitelor neîncasate, la data de 8 decembrie, atrăgând atenţia că, potrivit legii, factura constituie deja titlu executoriu, iar din a 46-a zi de neplată se procedează la executarea silită.

         Potrivit comunicatului remis redacţiei, persoanele fizice înregistrează datorii de 1,486 milioane lei, din care suma de 237 mii lei este mai mare de 45 de zile. Asociaţiile de locatari au debite de 2,160 milioane lei, suma de 350 mii lei reprezentând facturi neplătite de mai mult de 45 de zile. De asemenea, agenţii economici şi instituţiile publice figurează cu datorii de 2,183 milioane lei, din care aproape 500 mii au depăşit cele 45 de zile. Per total, vorbim de o sumă de 5,830 milioane lei, peste 1 milion de lei fiind facturile neachitate de 45 de zile.

         „Având în vedere această situaţie, rugăm toţi abonaţii să-şi achite într-un timp cât mai scurt datoriile către societate, pentru a evita neplăcerile create de aplicare a prevederilor Legii 225/2016, art.42, alin.6 pentru modificarea şi completarea Legii 51/2016 (a serviciilor comunitare de utilitate publică), conform căreia factura constituie titlu executoriu, iar din a 46-a zi de neplată se procedează la executarea silită.

         Cheltuielile cu executarea silită reprezintă aproximativ 10% din valoarea facturilor, la care se adaugă debitul facturat cu majorările aferente şi taxa de debranşare/ branşare care este de 72,1 lei pentru persoane fizice şi de 157,2 lei pentru agenţii economici (plus TVA-ul aferent). Atragem atenţia că în multe cazuri cheltuielile cu executarea silită şi rebranşarea pot depăşi valoarea facturii de încasat”, precizează ing. Ion Şandru, directorul general Aquabis, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Cluj Business Days 2016 : Creşterea implicării echipelor, prioritatea numărul 1 a managerilor din Cluj

$
0
0

Cluj Business Days 2016 : Creşterea implicării echipelor, prioritatea numărul 1 a managerilor din Cluj

Cluj Business Days, evenimentul dedicat antreprenorilor și managerilor din România, ce va avea loc în perioada 14-15 decembrie, în cadrul Liberty Technology Park, va aborda o altă temă de mare interes pe piața de business din România: Resursele Umane.

 

Organizatorii evenimentului au derulat, în perioada octombrie-noiembrie 2016, o cercetare de piață pe un eșantion de 274 de manageri de resurse umane, CEO, directori generali și antreprenori, din Cluj și București, referitor la impactul factorilor disruptivi ai revoluției digitale asupra pieței muncii și asupra nevoilor de dezvoltare a abilităților și competențelor personalului din regiune. Discuțiile din cadrul workshopurilor vor porni de la rezultatele obținute în urma acestui studiu, ce aduc în prim-plan o serie de informații extrem de importante pentru orice manager de HR sau director de companie:

 

•           Principalele abilități pe care managerii de HR și factorii de decizie din companiile din regiune le consideră a fi foarte importante atunci când angajează o persoană sunt: învățarea activă, capacitatea de a rezolva probleme, abilitatea de asculta activ, abilitatea de utilizare a tehnicii de calcul și a internetului, flexibilitatea cognitivă, capacitatea de a înțelege textul citit și exprimarea orală, capacitatea de a analiza și de a lua decizii, creativitatea și, nu în ultimul rând, inteligența emoțională.

 

•           Printre modalitățile preferate de dezvoltare a abilităților și a competențelor angajaților se numără: învățarea la locul de muncă (87,7% în Cluj față de 82,1% în București), traininguri pentru echipă, organizate cu traineri interni (73,8% în Cluj față de 67,9% în București), traininguri pentru echipă, susținute de traineri profesioniști (60% în Cluj față de 60,7% în București), workshopuri interactive pentru încurajarea și învățarea prin schimb de experiență (60% în Cluj față de 50% în București) și seminarii și conferințe pe teme de interes pentru a afla noutăți, pentru a înțelege trendurile moderne, pentru a descoperi noi modalități de lucru și tehnologii.

 

•           O altă concluzie interesantă a studiului o constituie faptul că , în București, "încurajarea cititului, a ascultării de materiale audio și vizionării de materiale video educaționale" se află în Top 5 al celor mai eficiente modalități de dezvoltare a abilităților persoanelor aflate în subordine. Încet-încet, la București prinde teren fenomenul de învățare continuă și firmele au înțeles că învățarea acasă și studiul continuu trebuie încurajate, în toate formele lor. În Cluj-Napoca, pe primul plan se află în continuare învățarea ghidată și asistată de traineri, consultanți sau experți.

 

•               Principalele zone cu probleme în afacere, unde factorii de decizie din organizațiile din regiune ar dori să primească sfaturi, idei și sugestii, pentru a-și îmbunătăți performanța sunt: leadershipul și coordonarea echipei (51,6%), managementul schimbării (48,8%), managementul performanței în organizație (46,9%), gestionarea timpului (40,6%) și planificarea (39,1%).

 

•               S-a realizat un Top 10 al principalelor arii de interes pentru echipa de management, unde aceasta și-ar dori o îmbunătățire a performanțelor:

•          Creșterea implicării echipei (60,9%)

•          Motivarea personalului din subordine (56,3%)

•          Atragerea talentelor în echipă (54,7%)

•          Managementul performanței echipei din subordine (42,2%)

•          Leadership (40,6%)

•          Dezvoltarea spiritului de echipă și de cooperare al oamenilor din subordine (35,9%)

•          Managementul obiectivelor (35,9%)

•          Dezvoltarea abilităților de comunicare (34,4%)

•          Dezvoltarea abilităților de a lua decizii sub presiune (32,8%)

•          Managementul timpului (32,8%)

 

•               S-au identificat cinci domenii principale în care managerii ar investi pentru creșterea competențelor și dezvoltarea abilităților pentru echipa din subordine: creșterea productivității (38,5%), creativitate și inovație (36,9%), comunicare verbală (36,9%), inteligența emoțională (35,4%) și luarea deciziilor (32,6%).

 

Temele manifestărilor de la ediția Cluj Business Days au fost special alese pentru a răspunde cât mai bine nevoilor, problemelor și provocărilor cu care se confruntă oamenii de afaceri din regiune. Astfel, în cadrul programului, cei care sunt interesați să-și îmbunătățească abilitățile pot alege teme focusate pe leadership, management și coordonare al echipelor, dezvoltarea abilităților de interrelaționare, vânzări, negocieri, relații cu clienții, relatii publice, comunicare sau marketing de produs .

Pentru cei interesați de antreprenoriat, noi modele de afaceri, oportunități de afaceri, reorganizarea afacerii, strategii de afaceri, afaceri inovative, planificare se pot alege teme dezbătute în sesiuni de training, masterclass-uri sau workshopuri susţinute de către cei mai buni specialişti în domeniu.

Cluj Business Days 2016 va fi o ediție specială, gamificată, cu multă informație de actualitate, la care vor conferenția peste 100 de speakeri de top, străini și români, pe durata a două zile, în peste 40 de sesiuni. Printre speakerii invitați vor fi și personalități de renume internațional, dintre care îi amintim pe: Jim Bagnola - international speaker, executive coach și expert în leadership, Simon Robinson - profesor de etică aplicată și profesională la Universitatea Metropolitană din Leeds, Imani Kyaruzi - lector la QA Business School din cadrul Universității Ulster din Birmingham și autor a numeroase cărți de specialitate, Sofie Sandell - social media speaker și specialistă în digital leadership.

Mai multe detalii despre modalitatea de înscriere, lista completă a speakerilor și alte informații, puteți accesa direct site-ul evenimentului:

 http://www.businessdays.ro/Evenimente/Cluj-2016/Homepage

Perioada de înscrieri va fi activă până în data de 13 decembrie,  ora 14:00.

Evenimentul este susținut de: Raiffeisen Leasing, EY, Fan Courier, Banca Transilvania ,Unicredit Bank, Dedeman, Profit Point, Zitec, Chivas, Bonduelle, Medlife, Heineken, Findoo, Autonom, Amprenta, Dallmayr, Aqua Carpatica, Bittnet, Easy Host, Galaxy Design, Affligem, Agentia de Print, Mind Shop, Wassabi, Grafoprint, Kolos Group, Pura Vida, Comm-on, MMC Consulting, Buticul de Inspirație by Dana Tudor, Biroul de traduceri Champollion, Ro Coach, Gpec, ANIS Romania,  Aries Transilvania, Cluj Hub, Clustero, Bizz Club, Cluster Mobilier Transilvan, Mass Media Consulting, Marin Marketing Companies.

Parteneri media: România Liberă, 9AM, Ordinea Zilei, Piața Financiară, Business Cover, Jurnalul de Afaceri, Business24, Ziare.com, Revista Bulevard, Chic Elite, Softlead, IQads, Smark, Zelist Monitor, Avocat Net, Editura Amaltea, Napoca FM, Cluj.com, Transilvania Business, Look TV, Monitorul de Cluj, Gazeta de Cluj, Cluj Today, Cluj Life, Cluju.ro, Techsylvania, Vocea Biz, Turda News, 24 fun, Bihor Online, Arad 24, Jurnalul Bihorean, Satmareanul.net, satumareonline.ro, Gazeta de Bistrita, Mesagerul.ro, Rasunetul.ro/

Ce îţi recomandă DSVSA BN pentru perioada sărbătorilor de iarnă! Cum poţi sesiza nereguli

$
0
0

Ce îţi recomandă DSVSA BN pentru perioada sărbătorilor de iarnă! Cum poţi sesiza nereguli

Având în vedere particularităţile acestei perioade privind consumul de alimente legat în special de tradiţiile culinare româneşti din preajma sărbătorilor de iarnă, pentru evitarea posibilelor toxinfecţii alimentare şi a îmbolnăvirii provocate de infestări parazitare cu Trichinella spp., DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR-BISTRIŢA NĂSĂUD doreşte să facă câteva recomandări consumatorilor.

Atât carnea de porc, produsele sau preparatele obţinute din aceasta precum şi orice alt produs alimentar să fie achiziţionate numai din locuri sau spaţii autorizate şi supravegheate sanitar veterinar care, prin programul de control implementat de către inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, garantează că aceastea provin din unităţi autorizate, unde este asigurată asistenţa sanitară veterinară permanentă.

Sacrificarea porcului şi consumarea acestuia în familie, sau vânzarea de carne sau  de produse obţinute de la acesta, fără controlul sanitar veterinar al stării de sănătate a animalului şi a salubrităţii cărnii obţinute, poate avea consecinţe grave, in special privind riscul imbolnavirii consumatorilor sau chiar a altor animale.

Nu consumaţi carnea şi nu o preparaţi, până nu obţineţi de la medicul veterinar rezultatul examinării pentru Trichinella spp., cu rezultat negativ, examinarea cărnii provenite de la porcii sacrificaţi în vederea depistării trichinelozei fiind obligatorie.

Comercializarea cărnii de porc neexpertizată sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor se sancţionează cu amenzi de până la 40.000 lei. 

Comercializarea porcilor vii din gospodăriile populaţiei în târgurile şi oboarele autorizate sanitar-veterinar ca şi mişcarea porcilor de la exploataţiile nonprofesionale către abator este permisă cu respectarea legislaţiei sanitare veterinare astfel, mişcarea porcilor vii către abator, atunci când trec printr-un târg de animale, se poate efectua numai dacă animalele sunt însoţite de certificatul de sănătate, de formularul de mişcare şi de documentul privind informaţiile pentru lanţul alimentar. 

Târgul de animale trebuie să fie autorizat sanitar veterinar fiind supravegheat de un medic veterinar.

Este interzisă vânzarea porcilor vii în alte locuri neaprobate sanitar veterinar!

Este interzisă sacrificarea porcilor şi comercializarea cărnii în târgurile de animale şi în vecinătatea acestora!

Numarul de telefon al LSVSA BN este 0263/238078 respectiv al DSVSA-BN 0263/206027 pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, intre orele 08.30-17.00.

Vă informăm că pentru această perioadă, examenul trichineloscopic direct pentru probele de carne provenite de la porcii sacrificaţi în sistem gospodaresc pot fi examinate pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud în toate cabinetele medicale veterinare aferente unităţilor administrative teritoriale, iar la nivelul municipiului Bistriţa şi al celorlate oraşe după cum urmează:

CSVCA Bistriţa, Piaţa Decebal – Dr. Beldy Vasile

CSVA Bistriţa, Str. Tărpiului,  Nr.28 -Dr. Nădăşan Cornel

CSVA-Viişoara, nr 90A- Dr. Cristea Victor

CSVCA Beclean, Piaţa Agroalimentară- Dr. Ungur Ioan

Programul de lucru este zilnic între orele 8-16, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică începând cu data de 03.12.2016.

 

Director executiv,

                                                           Dr. Oros – Mănarcă

                                                               Sorin - Marcel

Patru cazuri de trichineloză, confirmate în Bistriţa-Năsăud

$
0
0

Patru cazuri de trichineloză, confirmate în Bistriţa-Năsăud

În urma efectuării examenului trichineloscopic, Laboratorul Sanitar-Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud a confirmat patru cazuri de  trichineloză la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei, anunţă directorul executiv Sorin Oros Mănarcă, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit acestuia, carnea provenită de la porcii depistaţi cu Trichinella Spiralis, în cantitate de 720 kg, a fost confiscată şi dirijată către distrugere.

Pentru această perioadă, examenul trichineloscopic direct pentru probele de carne provenite de la porcii sacrificaţi în sistem gospodaresc pot fi examinate pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud în toate cabinetele medicale veterinare aferente unităţilor administrative teritoriale. La nivelul municipiului Bistriţa şi al celorlate oraşe acest exemane se face la CSVCA Bistriţa, Piaţa Decebal – Dr. Beldy Vasile, CSVA Bistriţa, Str. Tărpiului,  Nr.28 -Dr. Nădăşan Cornel, CSVA-Viişoara, nr 90A- Dr.Cristea Victor şi CSVCA Beclean, Piaţa Agroalimentară- Dr. Ungur Ioan.

Programul de lucru este zilnic între orele 8-16, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

 

Termenul limită de depunere a declaraţiilor fiscale devansat pe data de 21 decembrie

$
0
0

Termenul limită de depunere a declaraţiilor fiscale devansat pe data de 21 decembrie

 

            Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a Judeţului Bistriţa-Năsăud  informeaza contribuabilii că, în conformitate cu prevederile art.155 din Codul de procedură fiscală, creanţele fiscale administrate de organul fiscal central pentru care scadenţa şi/sau termenul de declarare se împlinesc la 25 decembrie, sunt scadente şi/sau se declară până la data de 21 decembrie 2016.

In vederea evitării aglomeraţiei la ghişeele organelor fiscale în zilele premergătoare scadenţei la plată şi la declararea obligaţiilor fiscale, se recomandă contribuabililor utilizarea metodei de depunere on-line a declaraţiilor fiscale iar pentru contribuabilii care nu deţin un certificat digital şi nu pot depune declaraţiile on-line , să se prezinte din timp la ghişeele organelor fiscale.

Excepţie ia declaraţiile informative: termenul limită de depunere a declaraţiei informative privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional - (formularul 394), aferentă lunii noiembrie este 30 decembrie 2016.

Important : Termenele de declarare/plată pe tipuri de impozite şi taxe pot fi consultate de contribuabilii, accesând portalul www.anaf.ro , Domeniul -Asistenţă Contribuabili, Secţiunea -Despre impozite şi taxe, Opţiunea -Calendarul obligaţiilor fiscale pe anul 2016.

Atragem atenţia că pentru neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale principale, se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere, până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

*Nivelul dobânzii este de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere. Nivelul penalităţii de întârziere este de 0,01% pentru fiecare zi de întârziere. Printre modalităţile de plată a obligaţiilor fiscale se numără următoarele:

- internet banking , virament bancar, mandat poştal, plata cu cârduri bancare, numerar.

Programul de lucru cu publicul este:

- Luni, Marti, Joi, Vineri între orele 8.30 -16.30

-Miercuri                             între orele 8.30-18.30.

Menţionăm că în zilele de luni 12.12.2016 şi marţi 13.12.2016 programul de lucru cu publicul este: 8.30 -17.30.

 

           Parasca C-tin Cristian,                                            

         Şef administraţie      

Peste 36 milioane euro au intrat în conturile fermierilor bistriţeni în Campania 2015

$
0
0

Peste 36 milioane euro au intrat în conturile fermierilor bistriţeni în Campania 2015

În Campania 2015, în conturile fermierilor din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost virate 36.278.658 euro, la nivel naţional suma plăţilor directe apropiindu-se de două miliarde de euro. Este voba atât de banii plătiţi către fermierii din sectorul vegetal, precizează cei de la Agrointer.ro.

         Potrivit sursei citate, cele mai mari sume au fost încasate în judeţele Constanţa – 95 milioane euro, Timiş – 93,7 milioane euro şi Brăila şi Călăraşi – 69 milioane euro. Normal, la polul opus este Bucureştiul, unde s-au încasat subvenţii de 2 milioane euro.

La Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud (APIA BN), în 2015, au fost depuse 33.140 cereri, pentru o suprafaţă de aproximativ 198.000 hectare.

Anul acesta, au fost înregistrate aproximativ 31.140 cereri, pentru o suprafaţă de 175.000 hecatre, potrivit datelor furnizate de ing. Emil Scurtu, director executiv al APIA BN.

 

Vezi programul de la casieriile Aquabis!

$
0
0

Vezi programul de la casieriile Aquabis!

 

         SC AQUABIS SA vă face cunoscut programul de funcţionare a casieriei în perioada 23.12.2016 – 02.01.2017.

Vineri, 23.12.2016: 8.00-17.30

24.12.2016 – 26.12.2016 – Închis

Vineri, 30.12.2016: 8.00-17.30

31.12.2016 – 02.01.2017 – Închis

 

Director general,

ing. Ion Şandru

 

 


Explicatii despre creditele nebancare. Ce aduc nou finantarile de la IFN-uri

$
0
0

Explicatii despre creditele nebancare. Ce aduc nou finantarile de la IFN-uri

Exista momente in care ne putem confrunta cu unele dificultati financiare si e nevoie neaparat de bani pentru a le depasi.

Probabil ca ti s-a intamplat sa intarzii cu plata unor facturi deoarece economiile facute la inceput de luna nu au fost bine gestionate.

In astfel de cazuri e posibil sa ai nevoie de sume mici de bani pe care sa le restitui cand iei salariul. La banca inca nu e posibil sa iei un imprumut pe o luna, de exemplu.

Acest lucru este insa posibil daca te orientezi spre oferta unei institutii financiara nebancare.

Nu trebuie totusi sa scapi din vedere faptul ca aceste credite rapide nu sunt potrivite pentru toata lumea si pentru orice situatie.

De aceea trebuie sa gandesti si sa analizezi situatia in care te afli in prezent.

Un imprumut online, fie el si fara prea multe acte este o obligatie serioasa, care trebuie sa te responsabilizeze.

Daca ai venituri stabile si posibilitatea clara de a rambursa un credit nebancar, ei bine, acesta se poate acorda cu usurinta si celor care apar in lista Biroului de Credit.

Imprumuturile rapide sunt negarantate, astfel incat nu trebuie sa prezinti garantii pentru a le obtine.

Totusi, acestea au o dobanda mai mare iar daca intarzii cu rambursarea, esti pasibil de penalizari de intarziere care pot afecta istoricul de credit.

Cele mai multe institutii de imprumut rapid opereaza in zilele noastre online, iar procesul prin care se face o cerere este unul usor iar aprobarea se realizeaza imediat. Poti primi asadar banii in aceeasi zi.

Sunt si institutii care ofera suma dorita in doar cateva minute de la aprobare.

Datorita modului simplu si rapid al realizarii cererii de imprumut, urgentele financiare aparute pot fi rezolvate cu usurinta.

Valoarea dobanzilor este fixa pentru fiecare suma, insa uneori IFN-urile pot decide procentul in functie de istoric si valoarea sumei imprumutate.

Societatile nebancare nu ignora in totalitate istoricul rambursarilor precedente, numai ca uneori sunt dispuse sa ofere credite rapide online si celor rau platnici daca acestia reusesc sa demonstreze ca au capacitatea financiara de a le returna, noteaza topcredite.info.

Din aceasta cauza, IFN-urile solicita de obicei o dovada de venit care sa poata demonstra posibilitatea de rambursare.

Daca ai un venit stabil, fie si daca ai fost rau platnic, acum ai toate sansele sa obtii un credit rapid.

Perioada de returnare este de 10-20-30 zile.

Cu toate ca la un IFN un imprumut se obtine usor, el prezinta si unele riscuri pe care orice solicitant ar trebuie sa le stie.

IFN-urile percep de obicei dobanzi mai mari, deoarece isi asuma si mai multe riscuri odata ce nu e nevoie nici macar de garantii.

In cazul in care debitorul nu depune suma imprumutata la data scadenta, atunci el va plati penalizarile de intarziere specificate in contractul incheiat intre el si IFN.

Intarzierea efectuarii platilor poate avea un impact negativ asupra situatiei din Biroul de Credit, unde cel mai probabil vei fi raportat cu restante.

Imprumuturile rapide se obtin destul de usor, acesta este avantajul major fata de finantarile traditionale.

In majoritatea cazurilor, creditele nebancare sunt disponibile online.

Cand ai gasit un IFN cu reputatie solida, trebuie sa afli site-ul sau si sa completezi formularul de solicitare a sumei de bani de care ai nevoie.

Trebuie sa trimiti si cateva informatii personale prin acel formular, cum ar fi nume, varsta, locul de munca si detalii despre starea civila.

Unele institutii pot solicita prima data clientului sa ii trimita cateva acte justificative, precum e copia de buletin, o dovada a locului de munca si a venitului, ori a unui cont bancar si un numar de telefon mobil.

Cererea de credit va fi procesata imediat pentru a se stabili daca esti eligibil sau nu. Acest lucru dureaza uneori cateva minute.

In cazul in care primesti aprobarea, in functie de IFN poti primi banii in cateva ore sau a doua zi lucratoare, in contul tau bancar.

Fiind vorba de credite online pe termen scurt, deducem ca acestea sunt destinate pentru situatii de urgenta financiara.

Banii ii poti folosi la orice fara a fi nevoie de justificare.

Rambursarea se face asa cum aminteam, la urmatoare zi de salariu prin transfer bancar, in mod automat sau la cererea solicitantului.

In cazul in care creditul de nevoi personale nu e achitat la data scadenta, institutia financiara poate impune taxe de intarziere pana cand lichidezi datoria.

Cele mai multe companii nu accepta sa iti acorde mai multe credite nebancare in acelasi timp. Poti aplica din nou numai dupa ce l-ai achitat integral pe cel initial.

Atunci cand iei un imprumut rapid trebuie sa ai in vedere si urmatoarele lucruri:

Trebuie sa studiezi cu atentie oferta creditorilor si sa o alegi pe cea mai profitabila pentru tine.

De asemenea, trebuie sa iei in considerare suma necesara sau cea de care ai nevoie in prezent.

Unele companii ofera maxim 600 lei, altele maxim 4000 lei. Suma exacta depinde de posibilitatile de rambursare ale fiecarui client.

E recomandat sa nu imprumuti mai mult de cat ai nevoie. Poti plati creditul nebancar cat mai repede posibil pentru a preveni complicatiile financiare.

E indicat sa cunosti termenii si conditiile institutiei financiare la care ai aplicat. De regula, nu exista taxe daca vrei sa platesti mai devreme.

In cazul in care a intervenit un eveniment nefavorabil si consideri ca nu poti plati la termen imprumutul, trebuie neaparat sa contactezi un consilier al companiei, care iti va oferi uneori o optiune de plata in mai multe rate.

IFN-urile ofera bani indiferent de circumstantele financiare atata timp cat demonstrezi ca ai capacitatea financiara de a le returna.

Trebuie sa ai discernamant inainte de a semna cu orice IFN pentru ca orice credit de nevoi personale, inclusiv cel rapid online, poate reprezenta o noua responsabilitate iar daca intarzii ajungi sa nu mai faci fata datoriilor.

O conferinţă de bilanţ – Acasă în Europa

$
0
0

O conferinţă de bilanţ – Acasă în Europa

În organizarea Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistriţa, au susţinut la Hotel Cora, o interesantă şi elocventă conferinţă de presă, în care şi-au prezentat un argumentat şi motivant scurt bilanţ al activităţilor desfăşurate de Centrul Europe Direct Bistriţa pe parcursul anului 2016, cu exemplificări şi proiecţii video.
Au rostit alocuţiuni privind deosebita activitate desfăşurată, cu implicarea mai multor persoane şi instituţii, motivând rolul şi importanţa acţiunilor, felicitând conducerea Centrului Europe Direct, pentru buna şi performanta implicare în societate – preşedintele C.C.I. BN - Vasile Bar, prefectul judeţului – Ovidiu Frenţ, care a onorat cu prezenţa evenimentul, Monica Mureşan, manager EDIC Bistriţa, Elena-Maria Bărbos – coordonator executiv Centrul Europe Direct, reprezentanţii Primăriei Municipiului Bistriţa, I.S.J. BN, care au scos în evidenţă rolul şi importanţa Centrului.
Pentru meritele persoanelor care s-au remarcat, în mod special, în comunicarea pe teme europene, au fost evidenţiate şi li s-au acordat Diplome de merit celor implicaţi în evenimente, multe cadre didactice, directori, mass-mediei care au mediatizat evenimentele, inclusiv cotidianului „Răsunetul”.
O surpriză plăcută, de o sensibilitate aparte, în preajma Sfântului Crăciun, a fost oferită de frumoşii şi gingaşii elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 1, clasa I, conduşi cu competenţă şi profesionalism de o inimoasă şi bun psihopedagog, prof. Monia Todea, care au prezentat un buchet de colinde tradiţionale româneşti şi clasa pregătitoare, împreună cu cei din clasa a V-a de la C.N. „Andrei Mureşanu”, conduşi cu măiestrie de d-na învăţătoare, care au interpretat o suită de colinde româneşti şi o urare de An Nou.
Drept recompensă, micii colindători au primit lampioane care au fost lansate şi frumoase daruri de Moş Crăciun.
În 2017, Centrul Europe Direct va avea noi proiecte în slujba cetăţenilor.

Confortul deplin este resimţit de cei ce deţin o centrală termică de pe stropuva-romania.ro

$
0
0

Confortul deplin este resimţit de cei ce deţin o centrală termică de pe stropuva-romania.ro

Oricine îşi doreşte să beneficieze de un grad cât mai ridicat de confort, care să poată fi menţinut pe întreaga perioadă a sezonului rece. Pentru a putea face acest lucru este necesară întrebuinţarea unui sistem de încălzire cât mai eficient, realizat în aşa manieră încât randamentul pe care îl oferă să fie cât mai avantajos. În acest sens, există nenumărate companii care furnizează centrale termice, ce funcţionează pe bază de diverse tipuri de combustibili.

Dintre toate acestea se remarcă în mod deosebit Stropuva, marca numărul 1 de centrale termice din România. Acestea funcţionează pe bază de combustibil solid și au un timp prelungit de ardere. Cea mai mare parte a celor care urmăresc în permanenţă piaţa sistemelor de încălzire locuiesc la casă. Aceştia îşi doresc să achiziţioneze o centrală capabilă să asigure necesarul de căldură în întreaga locuinţă, iar sistemele de pe stropuva-romania.ro reuşesc să îndeplinească acest lucru cu succes.

În vederea fabricării acestora, accentul cade pe calitate şi pe satisfacerea nevoilor clienţilor, acestea constând în obţinerea unui confort ideal. Toate produsele promovate în cadrul acestui site sunt caracterizate de o rezistenţă crescută, iar acest lucru a fost dovedit în toate cazurile în care acest tip de centrale au fost întrebuinţate. Clienţii s-au declarat întotdeauna mulţumiţi şi, mai mult decât atât, au menţionat şi faptul că nu se aşteptau ca acestea să îi ajute să facă economii atât de însemnate încă din prima lună în care le-au pornit.

Există atât centrale termice care funcţionează cu lemne şi derivate ale lemnului, cât şi centrale pe bază de cărbune. În funcţie de combustibil, acestea pot oferi o perioadă mai mare sau mai scăzută de ardere. Spre exemplu, cele care utilizează lemne, oferă un timp de ardere de până la 30 de ore fără întrerupere, iar cele pe bază de cărbune au o autonomie mai crescută, putând arde de la 3 până la 5 zile fără oprire.

Centralele termice Stropuva – soluţia optimă pentru încălzirea locuinţei

Toţi au posibilitatea de a mentine confortul şi căldura pe care o doresc în locuinţă, atât timp cât îşi dau suficient interesul în acest scop. Cu siguranţă nimeni nu îşi doreşte să simtă răcoarea şi frigul anotimpului geros, de aceea pe www.stropuva-romania.ro se găsesc cele mai eficiente centrale, la cele mai avantajoase preţuri. De fapt, cei care întrebuinţează o astfel de centrală le-au recomandat şi cunoştinţelor acest site, tocmai pentru profesionalismul şi seriozitatea cu care au fost trataţi, dar mai ales pentru preţurile care au fost întotdeauna corecte. Raportul dintre acestea şi calitate este, de asemenea, de necontestat, ceea ce îi motivează pe toţi mai mulţi să se orienteze către acest tip de centrale.

În funcţie de caracteristicile centralei, în mod deosebit de capacitatea cazanului, de dimensiunea spaţiului în care aceasta va fi amplasată, de tipul de combustibil ce va fi întrebuinţat, fiecare client poate să aleagă acel model care se potriveşte cel mai bine nevoilor sale.

Astfel, toate persoanele care îşi doresc cu adevărat ca întreaga atmosferă să fie una cât mai prielnică, să asigure necesarul de căldură din întreaga locuinţă pentru un confort cât mai optim, sunt aşteptate în cadrul site-ului stropuva-romania.ro pentru a descoperi cele mai eficiente centrale termice.

Amenzi de peste 10.000 lei, aplicate de inspectorii DSVSA BN

$
0
0

Amenzi de peste 10.000 lei, aplicate de inspectorii DSVSA BN

Inspectorii din cadrul DSVSA Bistriţa-Năsăud au efectuat săptămâna trecută un număr de 97 controale în târguri de animale, centre colectare animale, ferme de animale, pieţe agroalimentare, unităţi de procesare lapte, centre de prelucrare lapte, abatoare, unităţi de panificaţie-patiserie-cofetărie, unităţi de fabricare paste făinoase, unităţi de fabricare băuturi alcoolice distilate, unităţi de fabricare alcool etilic, unităţi de cultivare ciuperci de cultură, unităţi de alimentaţie publică, cantine, magazine alimentare, supermarketuri şi depozite en-gros.

Controalele au vizat în special prevenirea apariţiei toxinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor de iarnă, când, în mod tradiţional, consumul unor cantităţi de alimente de origine animală şi nonanimală  creşte.

„În urma controalelor au fost aplicate, în conformitate cu prevederile HG 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.800 lei şi 3 avertismente. Principalele deficienţe constatate au fost manipularea neigienică a produselor alimentare; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea normelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare; nerespectarea normelor privind întreţinerea instalaţiilor şi ustensilelor de lucru; desfăşurarea altor activităţi decât cele pentru care unitatea este înregistrată sanitar veterinar.

A fost dispusă reţinerea oficială şi dirijarea spre distrugere a cantităţii de 16,265 kg produse alimentare neconforme”, precizează directorul executiv  Sorin Oros Mănarcă al DSVSA BN.

        Au fost efectuate un număr de 2 supracontroale, pentru verificarea respectarii cerinţelor legale privind identificarea şi înregistrarea animalelor, la exploataţiile prinse în eşantionul de control, generat de APIA.  în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 352 din 10 februarie 2015 - pentru aprobarea normelor privind ecocondiţionalitatea în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru fermieri in România, Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin unităţile din subordine,  pentru verificarea respectarii cerinţelor legale privind identificarea şi înregistrarea animalelor, la exploataţiile prinse în eşantionul de control, generat de APIA.

În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform Programului de Supraveghere şi Control în domeniul Siguranţei Alimentelor privind încadrarea în valorile maxime admise a aditivilor şi substanţelor interzise, a nivelului de contamnare radioactivă, a parametrilor de calitate, a parametrilor microbiologici, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Alte patru cazuri de trichineloză, confirmate săptămâna trecută

$
0
0

Alte patru cazuri de trichineloză, confirmate săptămâna trecută

Laboratorul Sanitar-Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud a confirmat un număr de 4 cazuri de trichineloză în perioada 10-18 decembrie, în urma efectuării examenului trichineloscopic la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei, informează directorul executiv al DSVSA BN, Sorin Oros Mănarcă.

Carnea provenită de la porcii depistaţi cu Trichinella Spiralis, în cantitate totală de 780 kg a fost confiscată şi dirijată către distrugere.

Până în prezent, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost confirmate de către Laboratorul Sanitar-Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor un număr de 8 cazuri de trichineloză la porcii proveniţi din gospodăriile populaţiei.

Vezi noutăţile pe care le aduce Codul fiscal începând cu ianuarie 2017!

$
0
0

Vezi noutăţile pe care le aduce Codul fiscal începând cu ianuarie 2017!

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a Judeţului Bistriţa-Năsăud,  informează contribuabilii că în Monitorul Oficial al României nr. 977 din 06 decembrie 2016, a fost publicată OUG nr. 84, prin care se aduc modificări şi completări Codului fiscal,cu aplicabilitate începând cu ianuarie 2017.

 Noile prevederi vizează în special urmatoarele:

Titlul II - "Impozitul pe profit"

n   Se introduc reglementări cu privire la stabilirea anului fiscal modificat, respectiv la condiţiile în care, persoanele care au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic pot reveni la anul fiscal calendaristic sau pot opta pentru modificarea perioadei anului fiscal modificat.

n   Se abrogă prevederea privind  termenului până la care este aplicabilă scutirea de impozit pe profitul reinvestit, respectiv 31 decembrie 2016, şi se extinde aplicarea facilităţii şi asupra dreptului de utilizare a programelor informatice.

n  Se introduc prevederi referitoare la deducerea cheltuielilor efectuate cu pregătirea teoretică şi/sau practică a elevilor în cadrul invăţământului profesional şi tehnic, potrivit legii.

n  Se modifică prevederile actuale, în sensul diminuării limitei capitalului social al microîntreprinderilor de la 25.000 euro la 45.000 lei, pentru care se poate aplica opţiunea pentru plata impozitului pe profit

Titlul IV -"Impozitul pe venit"

n   Se includ în categoria veniturilor neimpozabile bursele, premiile şi alte drepturi sub formă de cazare, masă, transport, echipamente de lucru/protecţie şi altele asemenea primite de elevi pe parcursul învăţământului profesional şi tehnic, potrivit reglementarilor legale în domeniul educaţiei naţionale.

n   Sunt considerate cheltuieli deductibile la stabilirea venitului net anual determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate, cheltuielile efectuate pentru organizarea şi desfăşurarea învăţământului profesional şi tehnic, potrivit reglementărilor legale în domeniul educaţiei naţionale.

n    Începând cu 01 ianuarie 2017, pentru veniturile realizate în anul 2016, plătitorii de venituri din salarii şi asimilate salariilor nu mai depun formularul 205 - Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă şi câştigurile/pierderile realizate, pe beneficiari de venit

n  Deasemenea se  elimină obligaţia depunerii acestui formular şi de către plătitorii următoarelor  venituri:

           - din valorificarea sub orice formă a drepturilor de proprietate intelectuală, din pensii, din arendare, precum şi a persoanelor juridice care au obligaţia calculării, reţinerii şi plăţii impozitului datorat de persoana fizică în cazul asocierilor dintre o persoană juridică contribuabil potrivit titlului II - Impozitul pe profit sau titlului III - Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor şi o persoană fizică, care au obligaţia depunerii Declaratiei-112 privind obligatiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate pentru fiecare beneficiar de venit .

Titlul V - "Contributii sociale obligatorii"

n   Includerea remuneraţiei brute primite pentru activitatea prestată de zilieri în categoria veniturilor exceptate de plata contribuţiilor sociale obligatorii prevăzute la art. 142 din Codul fiscal, în concordanta cu dispoziţiile Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfaşurate de zilieri, republicată.

n   Reglementarea termenului de plată şi de declarare a contribuţiilor sociale obligatorii aferente drepturilor reprezentând diferenţe de venituri din salarii stabilite prin lege, pentru perioade anterioare.( cum ar fi Legea nr. 85/2016 privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 - 13 mai 2011, fără de care, plătitorii diferenţelor salariale care sunt unităţi de învăţământ de stat finanţate de la bugetul de stat, ar plăti obligaţii fiscale accesorii.)

Titlul VII - Taxa pe valoarea adaugata:

n  Începănd cu 1 ianuarie 2017 se introduce regimul special pentru agricultori, persoane fizice, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale care efectuează activităţi/servicii agricole şi care, în prezent, întâmpină dificultăţi în aplicarea regimului normal de TVA.

Aplicarea regimului special presupune urmatoarele:

- agricultorii nu deduc TVA pentru achizitii, dar nici nu colecteaza TVA pentru vanzari, indiferent de plafonul realizat. În schimb, primesc o compensaţie în cota forfetară pentru acoperirea taxei aferente achiziţiilor, astfel încât preţul produselor agricole/ tariful serviciilor agricole să fie degrevate de taxă.

- regimul special este opţional, aceştia pot opta pentru a aplica regimul normal de TVA.

- agricultorii care aplică regimul special vor fi inscrişi într-un registru special, iar beneficiarii acestora vor avea obligaţia de a menţiona achiziţiile efectuate de la agricultori într-o evidenţă distinctă. Cei care în prezent sunt înregistraţi în scopuri de TVA pot renunţa în favoarea aplicării regimului special pentru agricultori.

- compensaţia se acordă gradual în cota forfetară, pe baza unui procent de compensare de 1% în anul 2017, 4% în 2018 si 8% în anul 2019.

n  Se abrogă prevederile referitoare la Registrul operatorilor intracomunitari(ROI).

n   Se suspendă, până la data de 31 decembrie 2019, obligaţia depunerii declaraţiilor informative (cod 392A, 392B si 393) 

n  Se modifică prevederile referitoare la măsurile aplicabile contribuabililor care se reînregistrează în scopuri de TVA, după ce înregistrarea a fost anulată de către organele fiscale, în sensul că:

- vor factura cu TVA către clienţi toate vânzările pe care le-au realizat în perioada în care nu au avut cod de TVA, recuperând astfel taxa pe care au colectat-o

            - pentru cumpărarile aferente vânzărilor efectuate în perioada în care contribuabilii au codul anulat, vor putea deduce TVA după reînregistrare
- beneficiarii acestora vor putea deduce taxa aferentă cumparărilor efectuate în perioada în care furnizorul a avut codul anulat
- cheltuielile înregistrate de contribuabilii inactivi şi de beneficiarii acestora, vor fi luate în calcul la determinarea rezultatului fiscal privind impozitul pe profit, la reactivarea potrivit Codului de procedură fiscală, fie în perioada fiscală din anul în curs, fie prin rectificarea declaraţiei de impozit pe profit a anului fiscal precedent.

Baza legală: Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 84 din 16 noiembrie 2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal  (Monitorul Oficial nr. 977 din 06 decembrie 2016).

 

            Parasca C-tin Cristian,

            Şef administraţie 

Dina Suciu (Protecţia Consumatorilor): Promoţii înşelătoare stau pe toate rafturile. Amenzi de peste 100.000 lei, aplicate în ultimele două luni

$
0
0

Dina Suciu (Protecţia Consumatorilor): Promoţii înşelătoare stau pe toate rafturile. Amenzi de peste 100.000 lei, aplicate în ultimele două luni

În perioada 10 noiembrie – 19 decembrie, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a desfăşurat 46 de acțiuni de control  tematic privind modul de comercializare, conformitatea, modul de etichetare, prezentare şi publicitate a  produselor specifice de sărbatori, produse din carne, jucării, ghirlande și instalații luminoase, lumânări de decor, dar și promoțiile din supermarketuri.

Controalele s-au desfăşurat în reţeaua de comercializare în magazine de desfacere cu amănuntul și în unități en – gros de pe raza județului nostrum, urmărindu-se existenţa documentelor de provenienţă sau de însoţire a mărfii,  starea ambalajelor (integritate, etanşeitate),  încadrarea produselor alimentare în data durabilităţii minimale, după caz, sau în data limită de consum stabilite de producător; caracteristicile organoleptice prin verificare directă (aspect, miros şi gust, prezenţa corpurilor străine în conţinut, a petelor de mucegai şi a semnelor de alterare);   încadrarea în cantitatea netă impusă sau declarată de producător;  respectarea temperaturilor de păstrare şi expunere, impuse sau declarate, modul de informare a consumatorilor cu privire la ingredientele alergene  la produsele alimentare; etichetarea corespunzătoare prin prezentarea tuturor informațiilor etc.

La tematica privind desfăşurarea promoţiilorîn supermarketuri, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au constatat practici comerciale incorecte la diverse produse alimentare şi nealimentare, cum ar fi lipsa produsului de referinţă în cazul pachetelor promoţionale, pentru a se putea verifica de către consumator dacă promoţia este reală sau dacă beneficiul prezentat consumatorului este veridic; practicarea unor preţuri diferite la raft faţă de cele de la casa de marcat, de regulă, în detrimentul consumatorilor, la raft fiind preţuri mai mici care au influenţat consumatorul în opţiunea sa de cumparare; utilizarea unor etichete de diverse culori care erau utilizate pentru produse la promoţie şi pentru  produse care nu erau în promoţie, inducand consumatorului existenţa unui avantaj specific al preţului, deşi acesta nu există.

         „Având iîn vedere numărul extrem de redus de personal de specialitate, numărul controalelor desfăşurate în teritoriu a fost limitat, existând mai multe zone ale judeţului în care nu s-au putut desfăşura controale, ponderea controalelor desfăşurate deţinând-o municipiul Bistrita şi oraşele judeţului.

O preocupare deosebită am acordat-o soluţionării şi cercetării reclamaţiilor depuse de consumatori în această perioadă, cunoscut fiind faptul că în perioada de dinainte şi de după sărbatori numărul reclamaţiilor adresate instituţiei noastre este în creştere”, a declarat comisarul şef adjunct Dina Suciu, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural.

În urma verificărilor, au fost întocmite 44 procese-verbale de constatare şi contravenţie prin care s-au  aplicat 29 de amenzi contravenţionale în valoare de 104.500 lei şi 15 avertismente. Ca măsuri complementare controalelor desfăşurate, au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 6.121 lei şi oprite definitiv de la comercializare produse de 233.1 lei.

În perioada 19-31 decembrie, CJPC BN desfăşoară acţiuni de control în unităţile de alimentaţie publică şi unităţi de cazare care oferă servicii de alimentaţie publică şi organizează Revelion, urmărind respectarea drepturilor consumatorilor în cadrul serviciilor prestate care să nu afecteze viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora.

 


Patru amenzi aplicate de inspectorii DSVSA BN, în săptămâna premergătoare Crăciunului

$
0
0

Patru amenzi aplicate de inspectorii DSVSA BN, în săptămâna premergătoare Crăciunului

Inspectorii din cadrul DSVSA Bistriţa-Năsăud au efectuat, săptămâna trecută, un număr de 71 controale în târguri de animale, pieţe agroalimentare, unităţi de procesare lapte, centre de prelucrare lapte, unităţi de panificaţie-patiserie-cofetărie, unităţi de alimentaţie publică, baruri, unităţi de fabricare vin, unităţi de fabricare chipsuri din cartofi, unităţi de fabricare suc, magazine alimentare, supermarketuri, depozite en-gros precum şi controale în trafic. Controalele au vizat în special prevenirea apariţiei toxinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor de iarna, când, în mod tradiţional, consumul unor cantităţi de alimente de origine animală şi nonanimală  creşte.

În urma controalelor, au fost aplicate, în conformitate cu prevederile HG 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.600 lei şi 4 avertismente. Principalele deficienţe constatate au constat în nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare, manipularea neigienică a produselor alimentare şi neîntreţinerea spaţiilor de depozitare şi comercializare a produselor alimentare. A fost dispusă reţinerea oficială şi dirijarea spre distrugere a cantităţii de 45,4 kg produse alimentare neconforme”, precizează directorul executiv Sorin Oros Mănarcă.

Reprezentanţii DSVSA BN împreună cu cei ai Poliţiei au desfăşurat şi activităţi de colaborare interinstituţională privind Planul de măsuri comun „Interconect II” 2016, al căror scop principal a fost combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu mărfuri alimentare.

De la 1 ianuarie 2017 cota standard de TVA este de 19%

$
0
0

De la 1 ianuarie 2017 cota standard de TVA este de 19%

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a Judeţului Bistriţa-Năsăud  informează contribuabilii că potrivit prevederilor art. 291 alin. (1) lit b) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, 
Cota standard a taxei pe valoarea adăugată se aplică asupra bazei de impozitare pentru operațiunile impozabile care nu sunt scutite de taxă sau care nu sunt supuse cotelor reduse, iar nivelul acesteia este: 
 
19% începând cu data de 1 ianuarie 2017.
 
Baza legală: Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare (forma iniţială publicată în Monitorul Oficial nr. 688 din 10 septembrie 2015).
 
 
Parasca C-tin Cristian,
Şef administraţie 
 

Bistriţa-Năsăud, pe locul doi în topul judeţelor unde a crescut numărul de salariaţi în ultimul an

$
0
0

Bistriţa-Năsăud, pe locul doi în topul judeţelor unde a crescut numărul de salariaţi în ultimul an

Bistriţa-Năsăud se află pe locul doi, după Ilfov, în topul judeţelor în care, procentual, numărul angajaţilor a crescut cel mai mult în ultimul an, potrivit datelor centralizate de Ziarul Financiar, în baza datelor oferite de Institutul Naţional de Statistică.
În timp ce în Ilfov, creşterea procentuală a efectivelor de angajaţi a fost de 9,6%, în perioada septembrie 2015 – septembrie 2016, în Bistriţa-Năsăud a fost de 8,5%, în timp ce în Timiş – 5,5%. Normal, pentru Bistriţa-Năsăud, această creştere a numărului de angajaţi este influenţată de compania Leoni. Dacă în septembrie 2015, în judeţul nostru erau 62.841 angajaţi, la finele lunii septembrie 2016 numărul acestora ajunsese la 68.212, cu 5371 persoane în plus.
În valori absolute, după municipiul Bucureşti, unde în ultimul an au fost angajate peste 34.000 persoane, cele mai multe angajări s-au făcut în judeţele Timiş – 12.400, Ilfov – 11.700, Cluj – 10.700, Bihor – 8.400, Argeş şi Iaşi cu peste 6000. Nici la acest capitol judeţul Bistriţa-Năsăud nu stă rău, clasându-se în top 10, după judeţele amintite mai fiind devansat doar de Braşov şi Sibiu.

Inovatia tehnologica aduce la un loc sistemele de monitorizare si televizoarele smart

$
0
0

Inovatia tehnologica aduce la un loc sistemele de monitorizare si televizoarele smart

Investitia intr-un sistem de monitorizare eficient reprezinta o alegere avantajoasa pentru foarte multi romani. Nu doar pentru cei care detin spatii comerciale sau care ofera anumite servicii, ci si pentru cei care vor sa se simta confortabil si in siguranta in propria lor casa.

Cu toate acestea, numerosi clienti pun accentul mai mult pe transmisia in timp real, decat pe inregistrarea datelor intr-o arhiva. In astfel de situatii, specialistii recomanda inlocuirea unei unitati de stocare cu un televizor sau cu un monitor. Cea mai populara alegere printre cei care isi supravegheaza propriul camin sau cladirea pe care o detin este chiar conectarea camerelor IP la un smart TV. Ceea ce pana acum parea accesibil doar anumitor posesori de tehnologie avansata, a devenit o oportunitate reala pentru orice client, indiferent de nevoile, pe care le are. Mai mult, imaginea poate fi redata simultan pe mai multe monitoare sau televizoare.

Asadar, daca vrei si tu sa te bucuri din plin de avantajele noilor tehnologii, iti prezentam cateva idei despre felul in care poti face asta chiar de la tine de acasa. Fie ca doresti sa iti monitorizezi copilul aflat in alta parte a locuintei sau ca vrei sa te asiguri ca nimic nu reprezinta vreun pericol pentru siguranta ta sau a celorlalti, pentru a face acest pas este nevoie sa te interesezi de unde poti achizitiona cele mai bune televizoare smart. Oferta este destul de variata pe piata din Romania.

Ceea ce ar trebui sa ai in vedere atunci cand iti alegi un astfel de produs este faptul ca un sistem de supraveghere CCTV (Closed Circuit Television) transmite semnal video analog, ceea ce inseamna ca este direct compatibil cu un televizor dotat cu o sursa de alimentare tip RCA.

Care sunt avantajele?

Evident, exista cateva motive pentru care majoritatea personaleor isi doresc sa supravegheze live, fara a inregistra informatia video intr-o arhiva pe o unitate de stocare.

In primul rand, acest procedeu reprezinta cel mai rapid si cel mai eficient mod de a verifica musafirii nepoftiti care iti apasa soneria de la intrare. De asemenea, este metoda preferata de monitorizare in randul detinatorilor de spatii comerciale, atunci cand vor sa focalizeze intreaga atentie asupra unui anumit sector din zona supravegheata. Alti patroni prefera sa pozitioneze vizibil un monitor conectat la camerele video, pentru a evidentia faptul ca respectivul loc este pazit. Astfel, initiativa hotilor sau a persoanelor periculoase este descurajata.

Cum functioneaza?

Daca vrei sa investesti intr-un sistem de supraveghere video complet sau doar in dispozitivele de filmare, aceasta decizie ramane la latitudinea ta, in functie de prioritatile pe care le ai. Insa, pentru a conecta o camera de tip CCTV la un smart TV sau la un monitor, ai nevoie de un cablu coaxial, care sa faca legatura dintre cele doua componente principale, dar si de un alimentator.

Prin urmare, primul pas, pe care trebuie sa il faci este sa conectezi camera CCTV la cablul coaxial mentionat mai sus. Acesta reprezinta principalul canal de transmisie a semnalului video catre celelalte dispozitive. Ambele capete ale cablului prezinta conectori de tip BNC ( Bayonet Neill-Concelman), de aceea televizorul smart trebuie sa fie prevazut cu un conector RCA. Prin unirea celor doua elemente vei reusi sa faci legatura dintre datele captate de camere si ecranul televizorului.

Cablul coaxial trebuie sa fie conectat la un adaptor de tensiune DC. Acesta este inclus in kitul de supraveghere, ceea ce inseamna ca il primesti odata cu camerele video. Urmatorul pas este sa introduci acest adaptor direct in priza. Tot ce mai ramane de facut este ca utilizatorul sa deschida televizorul sau monitorul si imaginea captata in timp real apare pe ecran. Pentru cei care isi doresc si functie audio, nu trebuie decat sa ataseze  un microfon de supraveghere la placa RCA a televizorului.

Mai mult, numerosi clienti sunt interesati de a conecta o singura camera CCTV la doua sau mai multe televizoare. Pentru a realiza cu succes aceasta tranzitie, trebuie doar sa imparti semnalul video transmis in doua parti, folosind un quadprocesor.

In concluzie, acest procedeu credem ca este accesibil pentru orice tip de supraveghere. Prin urmare, fie ca iti doresti sa vezi live ce se intampla intr-o anumita parte a casei sau a propriului magazin, fie ca iti doresti sa avertizezi persoanele rau intentionate asupra faptului ca actiunea lor este urmarita, credem ca ar trebui sa investesti intr-un televizor smart de calitate si in camere de supraveghere eficiente si sa te folosesti de multiplele avantaje ale ambelor dispozitive.

Vezi noutăţile legislative privind înregistrarea şi funcţionarea PFA şi a Întreprinderilor Individuale!

$
0
0

Vezi noutăţile legislative privind înregistrarea şi funcţionarea PFA şi a Întreprinderilor Individuale!

Începând cu data de 16.01.2017, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, se modifică modul de înregistrare şi de funcţionare a persoanelor fizice autorizate (PFA), întreprinderilor individuale (II) şi întreprinderilor familiale (IF).       


Principalele amendamente vizează numărul maxim de angajaţi şi numărul activităţilor pe care PFA/II le pot avea în obiectul de activitate, astfel: “PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, în timp ce “întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”.
În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, “PFA poate desfăşura activităţile pentru care este autorizată singură sau împreună cu cel mult 3 persoane angajate de aceasta, în calitate de angajator cu contract individual de muncă încheiat şi înregistrat în condiţiile legii”. 


“Întreprinderea individuală poate angaja cel mult 8 salariaţi, terţe persoane, cu contract individual de muncă încheiat şi înregistrat în condiţiile legii şi poate stabili relaţii contractuale, în condiţiile legii (…)”.
De asemenea, actul normativ cuprinde un articol nou referitor la studenţii care sunt scutiţi de la plata taxelor pentru operaţiunile de înregistrare şi autorizare a unui PFA sau a unei întreprinderi individuale prin oficiile registrului comerţului de pe lângă tribunale, precum şi de la plata tarifelor pentru serviciile de asistenţă prestate de aceste oficii.


Facem precizarea că, în termen de 2 ani de la intrarea în vigoare a Legii, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale al căror număr de activităţi incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel prevăzut mai sus, trebuie să solicite oficiului registrului comerţului competent modificarea în mod corespunzător a menţiunilor din registrul comerţului referitoare la obiectul de activitate.
În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, oficiul registrului comerţului radiază din oficiu persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale care nu au operat modificările impuse de legislaţia în vigoare.


Pentru mai multe informaţii accesaţi: http://www.onrc.ro/index.php/ro/modificari-privind-inregistrarea-si-func...

Viewing all 1443 articles
Browse latest View live